Gebruik cookies op deze website
Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties te meten en om statistieken te maken waarmee de gebruikservaring kan worden verbeterd.
| Locatie | Bibliotheek Ruinerwold |
| Categorie | Volwassenen |
| Nationale Voorleesdagen | |
| Prijzen |
|
| Download | Toevoegen aan agenda |
Inloop vanaf 19:00
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenverteller Frank Belt en violist Maurits Boreel je nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers: Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken: van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken; Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje vormde de basis voor het kookboek ‘Couperus Culinair’ van José Buschman, waarin verrassende Couperus-verhalen worden verweven met gerechten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een rijk boeket aan smaken geworden uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken.
Net zo gevarieerd als Couperus' smaakpalet zijn de verhalen die Frank tussen de gangen door zal vertellen: verhalen die je misschien kent, maar Couperus-fragmenten die je zullen verrassen. Maurits Boreel zorgt voor een eigenzinnige muzikale omlijsting.
Tijdens de vertellingen worden kleine hapjes bereid en geserveerd, geïnspireerd op de smaken van Couperus.
Regie: Lucy Legeland
N.B. in verband met inkoop van producten is vooraf aanmelden verplicht